Een woning verhuren in Hoofddorp

Een woning verhuren in Hoofddorp

Hoofddorp is een plaats in Noord-Holland vlak bij het bekende vliegveld Schiphol en Amsterdam. Het is een handige plaats om te wonen, omdat je je midden in de Randstad bevindt. Heb je een woning die leegstaat in Hoofddorp of omgeving? Dan kan het zeker een goed idee zijn om deze woning als particulier te verkopen. Wellicht is dit je oude koophuis, welke je maar niet verkocht krijgt. Het is natuurlijk zonde om deze leeg te laten staan.

Hoe verhuur ik mijn woning?

Wanneer je van plan bent je woning te gaan verhuren dan vraag je je natuurlijk af hoe dit in zijn werk gaat. Kan je zomaar je woning te huur aanbieden en een huurder in je woning plaatsen? Helaas werkt het niet zo gemakkelijk. Je moet namelijk onder andere toestemming hebben van de hypotheekverstrekker om de woning te verhuren. De bank gaat er namelijk niet altijd mee akkoord dat jij je woning gaat verhuren. Daarnaast moet ook de gemeente het verhuurplan goedkeuren en je hier een vergunning voor verschaffen. Door deze stappen te doorlopen, kan jij je woning legaal verhuren.

De leegstandswet

Een andere manier om je woning te verhuren is via de leegstandswet. Huizen die onder deze wet vallen zijn koopwoningen die zichtbaar te koop staan. Want waarom zou je je woning niet gewoon verhuren als deze te koop staat? Het is immers zonde om het voor een lange tijd leeg te laten staan. Om je woning via deze wet te verhuren, moet je in het bezit zijn van een speciale vergunning. Deze vergunning kost geld en de kosten worden ook in rekening gebracht als de aanvraag wordt afgewezen. Daar moet je wel rekening mee houden.

Je woning snel verhuren

Wil je snel je woning verhuren in Hoofddorp, zodat je niet te lang blijft zitten met de extra kosten? Via de leegstandswet is een snelle manier om je woning te verhuren, maar niet elke woning valt onder deze wet. Wanneer je woning hier wel onder valt, is het een snelle en gemakkelijke manier om de woning tijdelijk te verhuren. Daarnaast zou je ook je woning kunnen verhuren aan expats. Dit zijn mensen die voor een tijdelijk dienstverband werkzaam zijn in Nederland. Zij zijn vaak opzoek naar een woning voor een bepaalde periode en willen hier zo snel mogelijk in kunnen trekken. Een groot voordeel is als de woning nog steeds gemeubileerd is.

Huurprijs bepalen en een huurcontract opstellen

Goed, je hebt je zaken op orde en je hebt de toestemming om je woning te gaan verhuren. Dan is het belangrijk om de juiste huurprijs te bepalen. De huurprijs wordt vaak bepaald aan de hand van een puntensysteem. Hoe meer punten je woning scoort, hoe hoger je de huurprijs kunt maken. Natuurlijk kan je ook zelf de huurprijs van je woning bepalen. Heb je daarnaast een huurder gevonden, dan is het verstandig om een huurcontract op te stellen. Hier staat duidelijk de overeenkomst tussen huurder en verhuurder in en zo weet je welke afspraken er gemaakt zijn.

Kijk op Premiumhousing.nl voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *